Iδρύθηκε το 1998 από άτομα ευαισθητοποιημένα στα τροχαία ατυχήματα.Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, είναι τραγικό το φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.Οι στατιστικές είναι τραγικές αν αναλογισθούμε ότι ένας στους τρεις ‘Ελληνες θα εμπλακεί μια φορά στη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα.
Είναι σαν να διαγράφεται μια κωμόπολη κάθε χρόνο απ’το χάρτη της Ελλάδος!!!

Ο Σύλλογός μας, στα χρόνια δημιουργίας του, αγωνίζεται και προσπαθεί να μάθει στα παιδιά μας την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και την χρησιμότητα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική βοήθεια των μελών του.

Το έργο μας είναι δύσκολο και έχει τεράστια ευθύνη, όμως και με την δική σας πολύτιμη βοήθεια προσπαθούμε για να είναι το μέλλον των παιδιών μας λιγότερο αναίμακτο και περισσότερο ασφαλές.

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σκοπός

Ο σκοπός και οι στόχοι του Συλλόγου, είναι να ενημερώσουν τους μαθητές, τους γονείς μα και το ευρύ κοινό την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και την χρησιμότητα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Ο απώτερος σκοπός μας είναι να μάθουν τα παιδιά μας να συμπεριφέρονται, σαν ενηλικιωθούν, με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό τους και στον συνάνθρωπο τους, είτε σαν οδηγοί, είτε σαν πεζοί.
Και εκεί εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Γι’αυτό δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εκμάθηση του Κ.Ο.Κ σε παιδιά ηλικίας 07-16 ετών.

Στόχοι

  1. Εκμάθηση και κατανόηση του βασικού λεξιλογίου το οποίο σχετίζεται με την οδική ασφάλεια
  2. Την διαφοροποίηση δρόμου-πεζοδρομίου και κατανόηση του τελευταίου απ’τους πεζούς
  3. Κατανόηση της χρησιμότητας των διαβάσεων πεζών και φαναριών
  4. Κατανόηση χρησιμότητας της ζώνης ασφαλείας και του κράνους κατά την οδήγηση
  5. Την ασφαλή οδική και κυκλοφοριακή συμπεριφορά
  6. Την εκπαίδευση στον Κ.Ο.Κ.
  7. Τις πρώτες βοήθειες σε τροχαία ατυχήματα
  8. Στηρίζουμε ανήλικα παιδιά (έως 18 ετών), με όποιον τρόπο μας ζητηθεί (φάρμακα, ιατρική περίθαλψη, νομική κάλυψη, ηθική συμπαράσταση, ψυχολογική υποστήριξη, αναλώσιμα είδη, κλπ).
  9. Διαχωρισμός ηχητικών σημάτων που έχουν σχέση με την κυκλοφοριακή κίνηση και αντίληψη διευθύνσεων και αποστάσεων.

Επίσης, εδώ και έναν χρόνο περίπου, συνεργαζόμαστε με σχολεία της Α΄/θμιας, Β΄/θμιας εκπαιδεύσεως και όχι μόνον, καθώς και με αστυνομικά τμήματα και Δήμους σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων – καπακιών, τα οποία τα δίνουμε στην ανακύκλωση, έτσι ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα, με τα οποία αγοράζουμε αναπηρικά αμαξίδια τα οποία τα διαθέτουμε δωρεάν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν άμεση ανάγκη, με σειρά προτεραιότητας πάντα στις νεαρές ηλικίες. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 52 00 583.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν πως οι δυσκολίες είναι πολλές και ποικίλες και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη του Συλλόγου η υλοποίηση αυτών των στόχων.

Βασιζόμαστε λοιπόν και στη δική σας βοήθεια διότι οι βασικές αρχές του Κ.Ο.Κ. πρέπει πρώτα να ξεκινάνε από εμάς τους ίδιους.

Όταν τα παιδιά μας, παρακολουθούν τις κινήσεις μας και αυτές είναι σωστές και με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν τα δικά μας σωστά βήματα.

Στοιχεία Πιστοποίησης Συλλόγου

Α.Φ.Μ.: 099266257, Δ.Ο.Υ.: Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
Αρ. Αποφάσεως Πρωτοδικείου Αθηνών: 2739/1998
Εθνικό και Νομαρχιακό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα: 09110ΣΥΕ11098Ο82Ν – 0660
Ειδικό Μητρώο Εθελοντών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΣΥΕ11098Ο82Ν – 0587

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας παρέχουμε κάθε πληροφορία

Share: