Αγαπητοί φίλοι,

κατ’ αρχάς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που ανταποκρίνεσθε τόσο θερμά στην συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών, με σκοπό την αγορά και διάθεση αναπηρικού αμαξιδίου, τόσο σε ανήλικα παιδιά, όσο και σε ειδικές περιπτώσεις ενηλίκων συνανθρώπων μας οι οποίοι τα έχουν άμεση ανάγκη.

Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πολύ δειλά,  χωρίς να γνωρίζουμε εκείνον τον καιρό, πόσο μεγάλη εξέλιξη θα είχε και πόσο θα μεγάλωναν οι απαιτήσεις του κόσμου!

Ειλικρινά, αυτήν την στιγμή, οι απατήσεις από συνανθρώπους μας, που ζητάνε αμαξίδια, είτε για ανήλικα παιδιά, είτε για άλλες ομάδες πασχόντων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!!!

Πρέπει, όμως να έχετε μία σωστή ενημέρωση, έτσι ώστε να μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε χωρίς να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και απαιτήσεις που δεν μπορούμε να καλύψουμε. Πρέπει, εδώ να καταλαβαίνει κάποιος, πώς είμαστε σύλλογος, όλοι εργάζονται εθελοντικά, δεν πληρωνόμαστε για αυτό, έχουμε κι εμείς τις εργασίες μας και τις οικογένειές μας και το κυριότερο,  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ  ΚΡΑΤΙΚΟΣ Ή ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ!!!

Ξεκινάμε λοιπόν από την αρχή:

1) Γίνεται η συλλογή των πλαστικών πωμάτων από ιδιώτες ή δημοσίους φορείς.

2) Αν υπάρχει η δυνατότητα, μας τα αποστέλλετε με το ΚΤΕΛ ή με καράβι, αν βρίσκεστε εκτός Αθηνών, κατόπιν συνεννοήσεως με το αρμόδιο τμήμα του συλλόγου (210 52 00 583). Δεν χρεώνεστε για την μεταφορά αυτή.

Αν βρίσκεστε εντός Αθηνών και υπάρχει η δυνατότητα, τα φέρνετε εσείς  στον  χώρο που τα συγκεντρώνουμε. Το βανάκι του συλλόγου μας, δυστυχώς δεν μπορεί να συγκεντρώνει καπάκια από την Αθήνα, μιας και τα παιδιά είναι εθελοντές και στον ελεύθερο χρόνο τους, πηγαίνουν σε κοντινά μέρη και τα συλλέγουν, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην επαρχία.

3) Αφού μαζευτεί μια μεγάλη ποσότητα, περίπου 3,5 – 4  τόννους, καλούμε την ανακύκλωση και αφού τα πάρουν και ζυγιστούν, μας καταθέτουν το ποσόν που αναλογεί στην ποσότητα την οποία διαθέσαμε.  Το κιλό αναλογεί σε περίπου 0,15 – 0,18 λεπτά στην καλλίτερη περίπτωση. Στον τόννο αναλογούν από 150 – 180 ευρώ! (Αυτόν τον καιρό, λόγω των capital control), υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ως προς την κατάθεση χρημάτων από την ανακύκλωση προς τον σύλλογο!!! Σας παρακαλούμε κάνετε λίγο υπομονή γιατί δεν εξαρτάται από εμάς αποκλειστικά το οικονομικό κομμάτι. 

4) Το ποσόν κατατίθεται από την ανακύκλωση στον λογαριασμό του συλλόγου.

5) Για την αγορά και διάθεση του αμαξιδίου, που αφορούν ειδικά ανήλικα παιδιά, απαιτούνται:

α) Γνωστοποιήσεις από ιατρό ότι το παιδί όντως έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα

β) Δεν έχει κανέναν ασφαλιστικό φορέα, έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα του αμαξιδίου το οποίον χρειάζεται και που κοστίζουν ακριβά (σε περίπτωση που υπάρχει ασφαλιστικός φορέας, συνήθως καλύπτετε το 80%  του  ποσού από τον ασφαλιστικό φορέα και ο σύλλογος καλύπτει το 20% με σκοπό να ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης του αναπηρικού αμαξιδίου.)

γ) Πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια, πρέπει να δει το παιδί ειδικός σύμβουλος ΑΜΕΑ, έτσι ώστε να δοθεί το κατάλληλο αμαξίδιο το οποίον να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού, αυτό συνήθως είναι χρονοβόρο, αφού απαιτούνται πολλές επισκέψεις μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο αμαξίδιο, προσπαθούμε να πετύχουμε την καλλίτερη τιμή, μιας και τα ειδικευμένα αμαξίδια που χρειάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις, ξεκινάνε από 1.600 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τις 15.000 ευρώ (καταλαβαίνετε, εδώ, πως για την διάθεση τέτοιου αμαξιδίου απαιτούνται πολλά χρήματα, τα οποία δεν είναι εύκολο να μαζευτούν μόνον από τα καπάκια!!!!!) Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους!!!!! Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μαζευτεί ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό από τα καπάκια για ένα μόνον αμαξίδιο! Φανταστείτε πόσοι τόννοι καπάκια χρειάζονται για ένα αμαξίδιο, που στην καλλίτερη περίπτωση κοστίζει 2.000 ευρώ!!! Για αυτό, αν υπάρχει ασφαλιστικός φορέας, είναι πιο εύκολο για όλους μας να γίνει μια σωστή και καλή συνεννόηση, έτσι ώστε να δρομολογούνται πιο γρήγορα οι ανάγκες του κάθε παιδιού.    

Εδώ, να ευχαριστήσουμε ξανά, τον συνεργάτη μας από τα Ameashop, ειδικό σύμβουλο ΑΜΕΑ, Κύριο Φαίδρο Παναγόπουλο, για την πολύ καλή συνεργασία του, για τις επισκέψεις τις οποίες κάνει στα παιδιά, για τις συμβουλές του και για το πολύ καλό αποτέλεσμα που έχει η συνεργασία αυτή.

Τονίζουμε ξανά, πως πρώτο μέλημα του συλλόγου για την διάθεση αμαξιδίου είναι στα παιδιά που δεν έχουν κανέναν ασφαλιστικό φορέα.

δ) Όσον αφορά τους Δήμους, τα Σχολεία, και τα νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται απλά αμαξίδια μεταφοράς, προσπαθούμε να τα δίνουμε το συντομότερο δυνατόν μιας και έχουν αρκετά λιγότερο κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ενημερωτικά, σας αναφέρουμε πως με 10,000, 20,000, ακόμα και με 100,000 χιλιάδες καπάκια, δεν είναι εφικτό να αγοραστεί αμαξίδιο, διότι όπως προαναφέραμε, τα καπάκια ζυγίζονται με το κιλό και ΟΧΙ με την ποσότητα!!!

Τονίζουμε ξανά:

Όσον αφορά την συλλογή των καπακιών, σας παρακαλούμε πολύ, όσοι θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν την τεράστια και δύσκολη προσπάθεια,μπορούν να το κάνουν με το να μας φέρουν, κατόπιν συνεννοήσεως, τα καπάκια στον χώρο που τα συγκεντρώνουμε. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια και ανακούφιση για εμάς να συνεισφέρετε, όσοι μπορείτε, στο να οργανώσουμε πιο σωστά  την συλλογή των καπακιών. Έτσι θα μαζεύονται πιο γρήγορα και πιο πολλά και θα έχει ως αποτέλεσμα την αγορά περισσότερων αμαξιδίων και σαφώς θα μπορούμε να τα διαθέσουμε γρηγορότερα στους ανθρώπους που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να παρέχουν εθελοντική βοήθεια στην οργάνωση και την συσκευασία των καπακιών πριν δοθούν στην ανακύκλωση, ας επικοινωνήσουν με την γραμματεία του συλλόγου.

Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Μαρκοπούλου και ειδικά την Κυρία Κιμπιζή, για την πολύτιμη βοήθειά της στο έργο μας! Πραγματικά, ο Δήμος Μαρκοπούλου, μας στηρίζει και μας βοηθάει όσο κανένας άλλος άλλος! Σας ευχαριστούμε θερμώς!!!

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια σας παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο

210 52 00 583, καθημερινά από 9:00 – 16:00.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την κατανόηση.

 

Share: