ΤΑΠΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.   11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014.

Η προσπάθεια με την περισυλλογή πλαστικών ταπών στα Δωδεκάνησα συνεχίζεται με απρόσμενα  θετικό  αποτέλεσμα.

Η συνεργασία που έγινε μεταξύ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ και του ΚΑΜΙΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ενεργού πολίτη από την Πάτμο δίνει καρπούς.

Τα σχολεία μας ενημερώθηκαν μέσω της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης κα. Ποθητή Λόη και κατάλαβαν τον λόγο συμμετοχής στην δράση.

Ενδιαφέρον άρχισαν να δείχνουν και επαγγελματίες και Σύλλογοι όπως ο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ».

Διαβάζοντας τις εφημερίδες που έξυπνα προβάλλουν την δράση είναι άμεσο και κατανοητό το τριπλό μήνυμα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Καμίτσης παρέλαβε από την Ρόδο τάπες πλαστικές 30 μεσαίους σάκους(350 κιλά ή αλλιώς 230000 τάπες) και αυτοί ταξιδεύουν με την ευγενική  χορηγεία της εταιρείας Blue Star Ferries προς το κέντρο περισυλλογής την Πάτμο.

Παραλαβή από : Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου.

Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου.

Δημοτικό Σχολείο Ασγούρου.

Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ».

Δόθηκαν οι έπαινοι  και συνεχίζουμε  την προσπάθεια μας όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσει κάποιος την προσπάθεια που  κάνουν οι άνθρωποι της ΕΛΠΙΔΑΣ με καθαρό στόχο την βοήθεια προς τα παιδιά που έχουν νοητική στέρηση. Η φωτογραφία στην αυλή μιλάει από μόνη της.

Ευχαριστίες πολλές στις εφημερίδες που προβάλλουν την δράση, τις ναυτιλιακές εταιρείες που μεταφέρουν τα υλικά, τους διευθυντές των σχολείων που παρακινούν τους μαθητές, τα ίδια τα παιδιά που μαζεύουν τάπες και τα Διοικητικά Συμβούλια που ενεργοποιούν τα μέλη τους.

Τα παιδιά που τώρα μαζεύουν τάπες σήμερα ως παιχνίδι, αύριο θα τους ζητήσουμε να μαζέψουν το μπουκάλι και έτσι η ανακύκλωση θα έχει έλθει  με τον καλύτερο τρόπο στη ζωή μας μέσα από τα σχολεία.

Oι χορηγοί, υποστηρικτές, εθελοντές  είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στον αγώνα μας.

Καμίτσης Ελ. Γεώργιος  6977637368. Email atelpatm@otenet.gr

Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον Κύριο Γιώργο Καμίτση, συνεργάτη μας στην Πάτμο, για την πολύτιμη βοήθειά του στο πρόγραμμα που αφορά την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και την προσφορά του σε συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.

Εδώ θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως έχουμε επικοινωνήσει με την  Κυρία Καπούλα Σταυρούλα, Πρόεδρο, του ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ», και πολύ σύντομα θα παραδοθεί αναπηρικό αμαξίδιο στον Σύλλογο για τις κινητικές ανάγκες της Μαρίας Νέσκη, ετών 42, με σύνδρομο Down.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες, τους μαθητές , τους δασκάλους και Διευθυντές των σχολείων των Δωδεκανήσων που στηρίζουν αυτό το πρόγραμμα!

ΤΑΠΕΣ ΡΟΔΟΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 006 (1)

 

Share: