ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΝΤΩΝ ΛΕΡΟΥ
Ομάδες HELMEPA JUNIOR
1494(Α) ,1495(Α),
803(Δ) και 804(Δ)

Η χρησιμότητα των …άχρηστων

Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οι ομάδες της Helmepa Junior www.helmepajunior.gr του σχολείου μας, πραγματοποιούν εθελοντική ανακύκλωση υλικών (ηλεκτρικών στηλών και πλαστικών μπουκαλιών).
Στην προσπάθεια για παραπέρα εκμετάλλευση των άχρηστων υλικών που μας κατακλύζουν, αποκυήματα του σύγχρονου πολιτισμού μας, πραγματοποιούν ακόμα μια δράση, που σκοπό έχει την ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο.
Περισυνέλεξαν σε πρώτη φάση 51000 τάπες από πλαστικά μπουκάλια, με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και τη δωρεά του σε άτομα που το έχουν άμεση ανάγκη!
Ήδη έξι κιβώτια έφυγαν για Πάτμο και από εκεί για Αθήνα προς τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων» για τον παραπάνω σκοπό!
Την προσπάθεια μας αυτή στήριξαν με πολύ κέφι και μεράκι γονείς ,φίλοι και φυσικά οι πρωταγωνιστές , τα παιδιά του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν σ΄αυτήν την πρωτοβουλία και ειδικά το πλοίο «PATMOS STAR» και τον καπετάνιο του , για τη δωρεάν μεταφορά των έξι χαρτοκιβωτίων στην Πάτμο και τον κο Καμίτση Γιώργο για τη συλλογή και προώθησή τους στην Αθήνα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται…

1780975_760810353943132_515021013_o

Share: