22 Σεπτεμβρίου 11 – 11 Δεκεμβρίου 11

Χώρος
> Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
Στην έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά το σύνολο των ζωγραφικών έργων του Νομπελίστα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη. Πρόκειται για ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, που αναδεικνύουν τη μοναδική καλλιτεχνική υπόσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή. Παράλληλα, εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που αγάπησε ο Ελύτης και έχει γράψει αξεπέραστα κείμενα για το έργο τους, μεταξύ των οποίων, οι: Θεόφιλος, Τσαρούχης, Γκίκας, Καπράλος, Κανέλλης, Μόραλης, Δέρπαπας και Φασιανός. Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από χειρόγραφα και βιβλία του ποιητή μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του. Τα περισσότερα έργα προέρχονται από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη και από πολλές ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμπαράσταση της ποιήτριας, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Η έκθεση συνοδεύεται από πολυτελή κατάλογο στην ελληνική γλώσσα.

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Διάρκεια έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου 2011

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-20:00

Τιμές εισιτηρίων: 6 €, 3 € (μειωμένο)

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
T: 210-3611206
F: 210-3611349
E: info@theocharakis-foundation.gr
www.thf.gr


Ξεναγήσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική», που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη έως τα τέλη Νοεμβρίου 2011, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις το Σάββατο, 29/10 για ενήλικες και την Κυριακή, 30/10 για παιδιά με τους γονείς τους.

Ξεναγοί στο εικαστικό σύμπαν του Νομπελίστα ποιητή θα είναι η ποιήτρια, κυρία Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο επιμελητής της έκθεσης, κύριος Τάκης Μαυρωτάς.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι, διαρκούν 1 ώρα περίπου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας την ημέρα της κάθε ξενάγησης.

 

Πηγῆ: http://www.thf.gr

Share: