Το Εθνικό Ωδείο Περιστερίου, με χαρά και υπερηφάνεια προτείνει να γνωρίσετε από κοντά τους «Μικρούς Φυγάδες και το Σπίτι στο Δάσος».

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διατλαντική υπερπαραγωγή ενός μιούζικαλ (παιδική όπερα), σε βιβλίο και CD.

Την μουσική έχει γράψει ο συνθέτης και διευθυντής του Εθνικού Ωδείου, Χρύσανθος Μουζακίτης, ο οποίος έχει ο ίδιος παραπληγία.

Τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο γνωστός συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Πολ. Παπαδάκης.

Εκδοτικός οίκος: Χατζηλάκος

(κείμενα: Γιώργος Πολ. Παπαδάκης, μουσική: Χρύσανθος Μουζακίτης, εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου, αφήγηση: Χρήστος Τσάγκας, Σολίστ: Μαρία Διαμαντή, Δημήτρης Ηλίας)

Συμπράττουν, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Α.Σ.Ο.Ν, με μαέστρο τον Παύλο Σεργίου (καθηγητής Πανεπιστημίου), και με σολίστ και εξάρχοντα τον βιολονίστα Θοδωρή Μουζακίτη, (γιο του συνθέτη), ο οποίος είχε και όλη την ευθύνη των εγχόρδων.

Τραγουδούν οι: Δημήτρης Ηλίας, τενόρος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και Μαρία Διαμαντή, σοπράνο, επίσης καθηγήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο, καθώς και ο Γάλλος βαρύτονος Richard Buche.

Ακόμη, τραγουδούν η παιδική χορωδία των Ελληνοφώνων σχολείων «Σωκράτης» του Μόντρεαλ και η μικτή χορωδία Μόντρεαλ και Λαβάλ.

Επίσης, 4 μικροί ηθοποιοί της εκεί ομογένειας ερμηνεύουν τα θεατρικά μέρη του έργου και ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας από την Αθήνα αφηγείται το παραμύθι.

Η ηχογράφηση του έργου έγινε σε 2 studios, στην Αθήνα με τον εξαίρετο ηχολήπτη και μουσικό Λευτέρη Κρητικό και στο Μόντρεαλ υπό την γενική τεχνική επίβλεψη του Δρα Μαρκ Κόργουιν. Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η Νίκη Λεωνίδου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως αυτή η Ελληνο-καναδική παραγωγή είναι κάτω από την αιγίδα των Δήμων της Αθήνας, του Μόντρεαλ και του Λαβάλ.

Οι παρουσιάσεις του βιβλίου έγιναν στις 19 Οκτωβρίου 2008 μέσα στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ και στις 21 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο του Λαβάλ, με την συνεργασία του Ελληνικού Προξενείου στο Μόντρεαλ. Εκτός από τους βασικούς συντελεστές, ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο Μόντρεαλ, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ ο εξάρχων βιολονίστας της Α.Σ.Ο.Ν, Θοδωρής Μουζακίτης, μαζί με τον συνθέτη Χρύσανθο Μουζακίτη, ερμήνευσαν αποσπάσματα από το έργο.

Το έργο, (βιβλίο και CD), εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Χατζηλάκος, ο οποίος το διανέμει στην Ελλάδα. Πληροφορίες στο τηλ: 2105228995, email: info@chatzilakos.gr

Για τον Καναδά, τη διανομή κάνει η Chroma Musika (τηλ:0015147458525), email: www.chromamusika.ca (καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Ηλίας).

 

Πηγή: http://www.disabled.gr

 

Δείτε το Video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XTbqWUTT-T8[/youtube]

 

 

Share: