Κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω απεργιών στα μέσα συγκοινωνίας

 

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και ταλαιπωρία είναι η εικόνα που καταγράφεται από νωρίς σήμερα το πρωί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, καθώς οι περισσότεροι Αθηναίοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ τους, λόγω της απεργίας των μέσων συγκοινωνίας. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ και Προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου καλεί τα μέλη του να συγκεντρωθούν στο μέγαρο του ΟΣΕ της Οδού Καρόλου στις 12.00. Λόγω της απεργίας, όλο το δίκτυο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (Κιάτο – ΣΚΑ- Πειραιάς – Αεροδρόμιο) θα τεθεί εκτός λειτουργίας.

Την Δευτέρα, επίσης, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (11:00- 17:00) και τα τρόλεϊ (11:00 – 16:00), προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα οχήματα θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια κατά 30 έως 60 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο έναρξης της στάσης εργασίας, ενώ η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της.

Ενδεχόμενο 48ωρης «παράλυσης»

Oρατός είναι ο κίνδυνος να μην κυκλοφορήσει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς την Τρίτη και την Τετάρτη -ημέρες κατά τις οποίες έχουν εξαγγείλει απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία θα κληθεί να αποφασίσει πρόταση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη και την Παρασκευή. Ωστόσο, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ προειδοποιεί ότι εάν στη λίστα της εφεδρείας υπάρχει έστω και ένας εργαζόμενος των αστικών συγκοινωνιών, τότε η κινητοποιήσεις θα λάβουν μορφή 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Άρα, εάν οι συγκοινωνίες δεν πάρουν απαλλαγή από την εφεδρεία, οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ (οδικές συγκοινωνίες) τηρήσουν την προειδοποίησή τους και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους, τότε είναι ιδιαίτερα πιθανόν η Αθήνα να μην διαθέτει κανένα δημόσιας χρήσης μέσο μεταφοράς για 48 ώρες.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr


Share: