Η επιστροφή στο σχολείο έχει ορισμένες επιπλοκές στην υγεία! Η πρώτη είναι με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ότι η σχολική τσάντα δεν θα προκαλέσει προβλήματα στη μέση του παιδιού.

Ο Οργανισμός Kovacs, που εξειδικεύεται σε προβλήματα μέσης, έχει μια απλή συμβουλή: το βάρος της τσάντας να μην ξεπερνάει το 10% του βάρους του παιδιού. Αυτό όμως δεν είναι τόσο εύκολο να το εφαρμόσει κανείς. Γι αυτό το λόγο ορισμένοι εκδοτικοί οίκοι σχολικών βιβλίων, όπως ο Santillana, κυκλοφορούν τα βιβλία τους χωρισμένα σε μέρη Α και Β. Με μια καμπάνια που ονόμασαν «Για μια ελαφριά σχολική τσάντα», υπολογίζουν ότι μπορούν να μειώσουν στα πέντε κιλά, το βάρος που μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά.

Ο οδηγός όμως που κυκλοφορούν σε συνεργασία τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, περιλαμβάνει και άλλες καινοτομίες. Λεπτομερείς πληροφορίες για την υγεία που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν θέματα που αφορούν τη διατροφή (από φέτος ξεκινά η εφαρμογή περιορισμών στα προϊόντα που μπορούν να πωλούνται στους αυτόματους πωλητές στα σχολεία), την άσκηση, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα και το σεξ.

Το τελευταίο θέμα συνδέεται άμεσα και με τον ανακοινωθέντα νόμο σχετικά με τις εκτρώσεις, που εστιάζει και σε θέματα σεξουαλικότητας και αναπαραγωγής. Το ζήτημα αυτό έχει ήδη επικριθεί δριμύτατα από ομάδες συντηρητικών ωστόσο ο Υπουργός Παιδείας, Ángel Gabilondo, θεωρεί πως το θέμα αυτό είναι πολύ θετικό και δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα. Στην ενότητα αυτή καλύπτονται θέματα όπως η ανάγκη να γνωρίζει κανείς το σώμα του, η χρήση του προφυλακτικού καθώς και η αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας.

Πηγή:www.healthview.gr

Σύλλογος τροχαίων ατυχημάτων

Share: