Όλοι θέλουμε να φροντίσουμε ώστε τα παιδιά μας να παραμείνουν ασφαλή και να ζήσουν όσο το δυνατό καλύτερα. Το να γνωρίζει κανείς με ποιο τρόπο μπορεί να προλάβει μια από τις κυριότερες αιτίες των παιδικών τραυματισμών, όπως είναι τα ατυχήματα με το αυτοκίνητο, συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Κάθε ώρα, 150 παιδιά ηλικίας 0-19 ετών μεταφέρονται στα επείγοντα περιστατικά για τραυματισμούς που σχετίζονται με κάποιο ατύχημα με το ή στο αυτοκίνητο. Περισσότερα παιδιά ηλικίας 5-19 ετών πεθαίνουν από τραυματισμούς που σχετίζονται με οδικά ατυχήματα από ότι από οποιαδήποτε άλλη μορφή τραυματισμού.

Ευτυχώς, οι γονείς μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία των παιδιών από τέτοιου είδους ατυχήματα.

Συμβουλές για την πρόληψη

Ένα από τα καλύτερα μέτρα προστασίας είναι η χρήση της ζώνης ασφαλείας, τα ειδικά καθισματάκια για παιδιά ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του παιδιού σας.

Να γνωρίζετε τον στάδια:

* Συνήθως τα μωρά μέχρι την ηλικία του ενός έτους και το βάρος των 10 κιλών, πρέπει να τοποθετούνται σε καθισματάκια που κοιτούν προς την αντίθετη κατεύθυνση από την οποία κινείστε.
* Αργότερα το μωρό θα πρέπει να τοποθετείται σε καθισματάκι που κοιτά προς τα μπροστά μέχρι και την ηλικία των 4 ετών και τα 20 κιλά.
* Αργότερα θα πρέπει να παιδιά να κάθονται σε ειδικά ανυψωτικά καρεκλάκια, από την ηλικία 4-8 ετών, ή μέχρι να φτάσουν τα 145 εκατοστά σε ύψος.
* Όλα τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει να κάθονται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Μια συμβουλή για τους γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας Εάν έχετε παιδί στην εφηβεία το οποίο μαθαίνει τώρα να οδηγεί, είναι σημαντικό να κάνετε μαζί του μια πολύ σαφή και αυστηρή συμφωνία, με στόχο να περιορίσετε τις επικίνδυνες καταστάσεις κατά την οδήγηση. Θα πρέπει να συμφωνήσετε μεταξύ άλλων ότι δεν θα μεταφέρει πολλούς εφήβους ταυτόχρονα μέσα στο αυτοκίνητο και δεν θα οδηγεί τη νύχτα.

Τα κράνη βοηθούν Τα παιδιά θα πρέπει πάντοτε να φορούν κράνος μηχανής ή ποδηλάτου, όταν βρίσκονται πάνω σε μηχανή ή ποδήλατο.

Πηγή:www.healthview.gr

Σύλλογος τροχαίων ατυχημάτων

Share: