Λήγει σε δύο ημέρες η περίοδος προσαρμογής στον αντικαπνιστικό νόμο και από μεθαύριο 1η Οκτωβρίου, οι ελεγκτές δε θα προειδοποιούν τους παραβάτες αλλά θα επιβάλλουν και τα ανάλογα πρόστιμα τόσο στους καπνιστές όσο και στους υπεύθυνους διαχείρισης των κλειστών δημόσιων χώρων, είτε πρόκειται για δημόσιες υπηρεσίες, είτε για ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τελευταίες πληροφορίες για τις προθέσεις του νέου υπουργού Υγείας πάνω στο θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι. Το μέτρο αυτό ήδη ισχύει στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κύπρο, τη Νότια Αφρική, την Ταιβάν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πάντως, τα τηλέφωνα της Γραμμής Ενημέρωσης και Υποστήριξης για το κάπνισμα 1142, έχουν δεχθεί από την 1η σεπτεμβρίου μέχρι και χθες πάνω από 106.000 κλήσεις, με μέσο όρο περίπου 4.000 την ημέρα. Από το σύνολο των κλήσεων οι 1247 αφορούν καταγγελίες κυρίως για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρούν το νόμο.

Πηγή:www.healthview.gr

Σύλλογος τροχαίων ατυχημάτων

Share: