Τα Τρία Μικρά Λυκάκια (ποπ-απ)

Δημοσιεύτηκε 27.04.2011

“Τα Τρία Μικρά Λυκάκια” το πολυβραβευμένο διεθνές μπεστ-σέλερ του Ευγένιου Τριβιζα σε μια επετειακή τρισδιάστατη έκδοση. Στην απολαυστική εικονογράφηση της Helen Oxenbury προστίθενται τώρα οι ευρηματικοί και πρωτοποριακοί χάρτινοι μηχανισμοί του διάσημου “paper engineer” Keith Finch, που ζωντανεύουν τους ήρωες του παραμυθιού μέσα από την τεχνική του ποπ-απ βιβλίου.

Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τα τρία μικρά λυκάκια να χτίσουνε το ένα σπιτάκι μετά το άλλο, να παίξουν μαζί τους κρυφτό, να βοηθήσουν να αδειάσει τα τούβλα από το καρότσι του ο Ζιπ-Ζιπ Ζορό το καγκουρό, να ακούσουν το κομπρεσέρ να τραντάζεται και να απολαύσουν τον Ρούνι-Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι να χορεύει ταραντέλα.

Το κλασσικό πλέον αυτό βιβλίο κατά της κλιμάκωσης της βίας, πρωτοκυκλοφόρησε πριν από δέκα χρόνια στην Αγγλία από τον εκδοτικό οίκο “Heinemann”, στην Αμερική από τις εκδόσεις “McMillan”, και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Μίνωας”.

Από τότε “Τα Τρία Μικρά Λυκάκια” έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες μεταξύ των οποίων στα ιαπωνικά, κινέζικα, κορεάτικα και ουαλικά. Έχουν περιληφθεί μαζί με τον Μπαμπάρ τον ελέφαντα και τον “Winnie the Pooh” στην αγγλική έκδοση “The Childhood Collection. Ten Complete Picture Classics”, όπου παρουσιάζονται τα δέκα καλύτερα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών.

Μεταξύ δεκάδων διεθνών βραβείων (“U.S. School Library Award”, “Parents choice amazing accomplishment award”, κ.ά.), “Τα Τρία Μικρά Λυκάκια” έλαβαν στην Αμερική το βραβείο φιλειρηνικού βιβλίου του California Peace Action Foundation, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου μέσω της ιστοσελίδας του ιδρύματος διατίθενται για την υποστήριξη του αντιπολεμικού αγώνα.

Πηγή:www.ellinikagrammata.gr/index.php

σύλλογος τροχαίων ατυχημάτων

Add your comment