Harry Potter And The Deathly Hallows

Δημοσιεύτηκε 05.05.2011

Ο Harry, ο Ron και η Hermione, είναι πλέον φυγάδες, αφού μετά τον τραγικό θάνατο του Dumbledore,τον νόμο έχουν πάρει πια στα χέρια τους από το υπουργείο μαγείας οι θανατοφάγοι, οι οποίοι προσφέρουν αμοιβή 10.000 γαλέρων σε όποιον τους παραδώσει τον Harry. Ο Voltemort, προειδοποιεί όλους τους θανατοφάγους πως κανένας τους δεν επιτρέπεται να σκοτώσει τον Harry, γιατί θέλει αυτό το προνόμιο για τον εαυτό του. Ο Harry από την άλλη μεριά δεν έχει ιδέα με τι μοιάζουν οι Πεμπτουσιωτές που ο Voltemort έχει κρύψει την τεμαχισμένη του ψυχή, ούτε ξέρει με ποιόν τρόπο θα μπορέσει να τους καταστρέψει. Όσο ο Harry ψάχνει, έχει κάποιες επαφές με το μυαλό του Voltemort, και βλέπει πως ο εχθρός του ψάχνει και για κάτι άλλο, ένα ραβδί, που ο Harry δεν έχει ακούσει ποτέ ξανά γι’ αυτό. Ο Harry κάνει μια έρευνα για το ραβδί αυτό, και οδηγείται σε μια μυστήρια ιστορία που αφορά τους Κλήρους του Θανάτου. Όσο ο Harry ψάχνει για τους Πεμτουσιωτές και μαθαίνει περισσότερα για τους Κλήρους, ανακαλύπτει ότι αυτός και οι φίλοι του διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ. Και όσο ο κίνδυνος καλεί, άνθρωποι πεθαίνουν…

harry potter and the deathly hallows part 1 23 640x480 Harry Potter And The Deathly Hallows

Στον τελευταίο θρύλο του Harry Potter, η μάχη μαίνεται αδυσώπητη, πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν και τα δάκρυα καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας δεν σταματούν να τρέχουν λεπτό.Γεγονός πάντως είναι πως οι φανατικοί αναγνώστες των βιβλίων Harry Potter, δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι από την απόδοση των δύο τελευταίων ταινιών ( ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ και Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ). Ελπίζουμε το τελευταίο κεφάλαιο να ικανοποιήσει το αναγνωστικό κοινό που πραγματικά λάτρεψε τις ιστορίες του μικρού αξιαγάπητου, βασανισμένου μάγου.

Το έβδομο και τελευταίο λογοτεχνικό φαινόμενο της J.K. Rowling, που ολοκληρώνεται σε δύο ταινίες (και σε τρισδιάστατη μορφή), θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, το πρώτο μέρος στις 18 Νοεμβρίου 2010 , το δεύτερο το καλοκαίρι του 2011.

600full harry potter and the deathly hallows part 1 screenshot 600x483 Harry Potter And The Deathly Hallows

 

Σκηνοθεσία: David Yates

Σενάριο: Steve Kloves

Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Tom Felton, Alan Rickman, Maggie Smith, Michael Gambon

Πρεμιέρα: 18 Νοεμβρίου 2010

Παραγωγοί: David Barron, David Heyman, Tim Lewis, Lionel Wirgram

Casting: Fiona Weir

Μουσική: Alexandre Desplat

Χώρα Παραγωγής: U.K., U.S.A.

Γλώσσα: Αγγλικά

Εικόνα: 1.44 :1 (IMAX 3D Version), 2. 35 : 1

Ήχος: Dolby Digital Theater

Είδος Ταινίας: Δράση, Περιπέτεια, Φαντασία, Μυστήριο

Διανομή: Village Films

Πηγή:www.inboxmag.gr

Σύλλογος τροχαίων ατυχημάτων

 

Μια πολλή καλογυρισμένη ταινία που αξίζει τον κόπο να την δείτε. Η σειρά βιβλίων “Χάρι Πότερ”, έφερε τα πάνω κάτω στο εφηβικό κοινό, αφού έκανε εκατομμύρια εφήβους που δεν διάβαζαν βιβλία, να μπουν σε αυτόν τον μοναδικό μαγικό κόσμο, και να μην ξεκολλάνε από το διάβασμα. Και επειδή, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι πολλοί από εσάς έχετε άσχημη γνώμη για το περιεχόμενο, λόγω μαγείας, σας παραθέτω ένα άρθρο του καταξιωμένου Ευγένιου Τριβιζά πάνω στα βιβλία της υπέροχης J. K. Rowling. Αξίζει να το διαβάσετε.

Βιβή Βάγγαλη

 

Περί φόβου του «Πότερ ημών» ΕΥΓ. ΤΡΙΒΙΖΑΣ | Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp

Παραμονές της πρεμιέρας κάθε νέας ταινίας του Χάρι Πότερ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεταλλάσσονται σε «Μέσα Μαγικής Ενημέρωσης» με σχόλια, πληροφορίες και ειδήσεις για το περιεχόμενο, τους συντελεστές και τα παρασκήνιά της. Τα βιβλία του Χάρι Πότερ τα οποία εξακολουθούν να διαβάζονται από εκατομμύρια παιδία σε όλον τον κόσμο έδωσαν μια τονωτική ένεση στη φιλαναγνωσία και απέδειξαν πόσο πρόωροι ήταν οι επικήδειοι για τον θάνατο του βιβλίου από το εκτελεστικό απόσπασμα των ηλεκτρονικών μέσων και των βιντεοπαιχνιδιών. Εκτός από τονωτική ένεση στη φιλαναγνωσία, το φαινόμενο Πότερ είχε και άλλα απροσδόκητα παράπλευρα οφέλη. Ενα από αυτά είναι η αξιοσημείωτη αύξηση των παιδιών που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν τη λατινική γλώσσα ιδίως στην Αμερική και στην Αγγλία. Η Fiona Ηyslop, γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας της Σκωτίας, εξέφρασε πρόσφατα την ικανοποίησή της για την αναγέννηση της νεκρής αυτής γλώσσας στα σχολεία της χώρας. Η έξαρση των Λατινικών σπουδών οφείλεται στο ότι τα μαγικά προστάγματα τα οποία εκστομίζουν κάθε λίγο και λιγάκι ο Χάρι Πότερ και η παρέα του έχουν λατινική ετυμολογία, όπως «ΕΧΡΕLΙΑRΜUS!» (αφοπλίζει τον αντίπαλο), «LUΜΟS!» (φωτίζει την άκρη του μαγικού ραβδιού), « ΜΟΒΙLΙΑRΒUS!» (μετακινεί δέντρα), «DΕΝSΑUGΕΟ!» (αυξάνει το μέγεθος των δοντιών), «ΑVΙS!» (εξαπολύει σμήνος πουλιών), «CΟΝFUΝDUS!» (προκαλεί σύγχυση στον αντίπαλο), «ΙΝCΕΝDΙΟ!» (ανάβει φωτιές), «RΙCΤUSΕΜΡRΑ!» (προκαλεί ακατάσχετα γέλια). Σημειωτέον η Ρόουλινγκ είχε μάθει μόνη της Λατινικά επειδή δεν τα διδασκόταν στο σχολείο.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα βιβλία της σειράς βρίθουν από Κέρβερους, αναγεννόμενους Φοίνικες και άλλα δάνεια από την ελληνική μυθολογία. Αν το εκμεταλλευόταν κανείς αυτό σωστά, θα μπορούσε να ανοίξει στα παιδιά τον δρόμο για τη μελέτη της ελληνικής μυθολογίας. Αντί λοιπόν να υλοποιηθούν οι φόβοι πολλών ότι το «Πάτερ ημών» θα αντικατασταθεί από το «Πότερ ημών», τα παιδιά εξυπνότερα απ΄ ό,τι υποθέταμε, αντί να γίνουν βορά των δυνάμεων του σκότους, μαθαίνουν τη λατινική γλώσσα.

Πηγή:www.tovima.gr

Σύλλογος Τροχαίων Ατυχημάτων

 

Δείτε το Trailer:

Add your comment