Χωρίς δασκάλους θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά- Την επόμενη εβδομάδα οι αποσπάσεις

Δημοσιεύτηκε 05.09.2011

Στα Δημοτικά Σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας υπάρχουν πολλά οργανικά και λειτουργικά κενά π.χ. μόνο στο Ηράκλειο της Κρήτης υπάρχουν 200 κενάδασκάλων ( 143 λειτουργικά και 57 οργανικά), 103 νηπιαγωγών (84 λειτουργικά και 19 οργανικά ), 44 Αγγλικής Γλώσσας (λειτουργικά), 21 Φυσικής Αγωγής (λειτουργικά) και 20 μουσικής (λειτουργικά), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτης.

Με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών που ανακοινώθηκε, από το Υπουργείο Παιδείας, και με τη μείωση κατά 50% του αριθμού των προσλήψεων των αναπληρωτών είναι αδύνατο να καλυφθούν αυτά τα κενά, εκτιμά ο κ. Μπράτης και σημειώνει: «Είναι βέβαιο ότι τεράστιες θα είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό , κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και χιλιάδες διδακτικές ώρες θα χαθούν αν δεν αναθεωρηθεί ΤΩΡΑ η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των προσλήψεων στην εκπαίδευση. Η μόνη λύση, για να μην υπάρξουν προβλήματα, είναι να διοριστούν τόσοι εκπαιδευτικοί, όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά».

ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών , αναμένεται να εξετασθούν από το ΚΥΣΠΕ οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. μΠΡΆΤΗ. Ήδη έχουν αποσταλεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις στο Υπουργείο Παιδείας – μετά και τις παραιτήσεις- τα λειτουργικά και τα οργανικά κενά που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις, για πρώτη φορά φέτος θα γίνουν όπως οι μεταθέσεις, δηλαδή με κριτήρια μοριοδότησης (67353/Δ2/15-6-2011,εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας). Αυτή, εξάλλου, είναι και η πάγια θέση του κλάδου μας.

Κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων θα προηγηθούν οι ειδικές κατηγορίες, όπως αυτές ορίζονται από τη νομοθεσία , και στα εναπομείναντα κενά θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες αποσπάσεις , σύμφωνα με τα μόρια κάθε συναδέλφου.

Μετά και τις ελάχιστες μεταθέσεις που έγιναν φέτος, θέση μου είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για απόσπαση, εκεί όπου υπάρχουν κενά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, να μην ικανοποιηθούν δηλαδή αιτήσεις εκπαιδευτικών για απόσπαση σε περιοχές που υπήρχαν κενά. Η πρόσληψη των αναπληρωτών πρέπει να γίνει στα κενά που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ .

 

Πηγή: http://www.esos.gr

Add your comment