«Έμφραγμα» στο κέντρο από καταλήψεις και απεργίες

Δημοσιεύτηκε 30.09.2011

Κλειστοί για τα αυτοκίνητα είναι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας από τις 11 το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η Ομοσπονδία Νοσηλευτών, μαθητές και φοιτητές έχουν προγραμματίσει πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Εν τω μεταξύ, σε νέες καταλήψεις προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών. Έτσι, οι συναντήσεις που είχαν οι αρμόδιοι υπουργοί με την τρόικα, μετατέθηκαν του κ. Βενιζέλου για το μεσημέρι και του κ. Ραγκούση στις 6 το απόγευμα.

 

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προχωρούν σε 24ωρη απεργία από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν μαθητές και φοιτητές.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Αττική διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και τη δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε δήμο.

Στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προτείνει και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ.

Οι νοσηλευτές αναμένεται να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πολυτεχνείο και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Μαθητές και φοιτητές αναμένεται να διαδηλώσουν κατά του νόμου-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο κέντρο της Αθήνας.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr

 

Add your comment