Το Γράμμα της Φίλης μας, Κατερίνας

Δημοσιεύτηκε 27.04.2011

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του site,

Παίρνω το θάρρος να δημοσιεύσω το γράμμα της φίλης μας, της  Κατερίνας, γιατί πιστεύω πως πρέπει να ακουστεί η φωνή της. Η Κατερίνα είναι μια γυναίκα άξια, η οποία παρόλο τον αγώνα που δίνει τα τελευταία χρόνια, είναι απίστευτα δυνατή, θαυμάζω τον τρόπο που βλέπει την ζωή, την αποφασιστικότητα της, το πείσμα της. Φυσικά δεν θα αναφερθώ στο θέμα της Κατερίνας γιατί δεν θέλω ούτε κατά διάνοια να εκμεταλλευτώ την προσωπική της ιστορία.

Θέλω όμως να σου πω αγαπημένη μου φίλη πως δυστυχώς, αν δεν μας χτυπήσει το κακό την πόρτα, αν δεν  περάσουμε μέσα από την κόλαση, αν δεν φάμε τις σάρκες μας από τον πόνο και την απελπισία, αν δεν βιώσουμε την απώλεια, να γίνουμε ένα μαζί της ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε με αυτήν τότε, λέω δυστυχώς πάλι, δεν θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε, να σεβαστούμε, από την τόσο πολύτιμη ανθρώπινη ζωή έως το πιο μικρό και ασήμαντο, φαινομενικά, πλάσμα που υπάρχει γύρω μας.

Δυστυχώς, εσύ, εγώ και πολλοί σαν εμάς, το βιώσαμε, με όποιο κόστος, με όποιο πόνο, και αφού καταφέραμε να σταθούμε και να συνεχίσουμε να ζούμε με ότι άσχημο και επώδυνο υπάρχει μέσα στην καρδιά και στην ψυχή μας, καταφέραμε να γίνουμε καλλίτεροι άνθρωποι, να σεβόμαστε και να εκτιμάμε το κάθε τι, μικρό ή μεγάλο που μας χαρίζει η ζωή. Να έχουμε αξίες και να συμπονάμε τον συνάνθρωπό μας, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να χαρίζουμε το χαμόγελό μας και την βοήθειά μας σε όποιον τα χρειάζεται χωρίς σκοπούς και ανταλλάγματα.

Κατερίνα, θέλω να είσαι πάντα δυνατή και να μην το βάζεις κάτω, τίποτα να μην γονατίσει ξανά την καρδιά και την ψυχή σου. Εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα πλάι σου για ότι χρειαστείς, πιστεύω ότι το γνωρίζεις αυτό. Σ’ ευχαριστώ για την επιστολή που έστειλες, εδώ πάντα θα έχεις θέση και θα ακούγεται η φωνή σου.

ΦΙΛΙΚΑ

ΒΑΓΓΑΛΗ ΒΙΒΗ

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΩΧ ΑΔΕΡΦΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ … ΜΑΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΈΝΑ ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΥΧΗΜΑ . ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ?

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ.. ΌΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ – ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΖΩΟΥΛΑ ΧΑΘΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΓΩΝΩΝ.. ΠΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΡΗΝΟΥΝ.
ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΞΟΔΟ, ΑΠΌ ΤΑ ΒΑΡΕΛΟΤΑ.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ, ΑΣ ΗΤΑΝ ΕΔΏ Κ ΑΣ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Κ ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΌΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΣΟΥΝ….
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΈΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ.. ΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ Κ ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ- ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ- ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.

ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΌΛΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΡΗΝΟΥΜΕ . ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ .
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ.!!!!!!!!!!!!!

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ .
ΞΑΝΘΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
ΣΑΜΟΣ.

Add your comment