Το Φαρμακείο των Διακοπών

Δημοσιεύτηκε 21.04.2011

Εάν είστε από εκείνους που θέλουν να προβλέπουν κάθε δυσάρεστη κατάσταση και να την αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ανά πάσα στιγμή, τότε καθώς φεύγετε για τις διακοπές σας θα πρέπει να ετοιμάσετε κι ένα πρόχειρο φαρμακείο διακοπών δια παν ενδεχόμενο.

Φαρμακείο διακοπών: τι να βάλετε

Το φαρμακείο των διακοπών θα πρέπει να περιέχει:

1. Για την περίπτωση ενός τραύματος θα χρειαστούν βαμβάκι, γάζες αποστειρωμένες, λευκοπλάστη, οξυζενέ, ιώδιο. Κάθε τραύμα θα πρέπει αρχικά να καθαρίζεται με οξυζενέ και στη συνέχεια να τοποθετείται κόκκινο ιώδιο γύρω στην πληγή. Αν δεν υπάρχουν αυτά, η πληγή θα πρέπει να καθαρίζεται με άφθονο νερό και σαπούνι. Αν υπάρχουν αποστειρωμένες γάζες, καλό είναι η πληγή να καλύπτεται με αυτές και να στερεώνονται με λευκοπλάστη.
2. Για τους ξαφνικούς πονοκέφαλους, αλλά και τους πόνους κάθε μορφής , θα χρειαστούν παυσίπονα. Η ασπιρίνη και το ντεπόν θεωρούνται αποτελεσματικά και ασφαλή για τις περισσότερες περιπτώσεις. Παράλληλα, τα φάρμακα αυτά διαθέτουν και αντιπυρετικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να βοηθούν και για την αντιμετώπιση τυχόν εμφάνισης πυρετού. Οι κίνδυνοι από την αλόγιστη χρήση των παυσίπονων είναι γνωστή για αυτό και πρέπει να αποφεύγεται η κατάχρησή τους, ειδικά από άτομα που έχουν ευαίσθητο στομάχι.
3. Για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων χρειάζεται να έχουμε :κρέμα ή κορτιζονούχο αλοιφή. Τα διάφορα τσιμπήματα από έντομα δημιουργούν τοπικά έντονη κοκκινίλα, πόνο και φαγούρα, που είναι αποτέλεσμα της φλεγμονής. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να διαρκέσουν από λίγες ώρες μέχρι αρκετές ημέρες, προκαλώντας κακοδιαθεσία. Η επάλειψη της περιοχής με μια κορτιζονούχο αλοιφή ανακουφίζει άμεσα και καταστέλλει τη φλεγμονή.
4. Για τις αλλεργικές αντιδράσεις που εκδηλώνονται συνήθως με εξανθήματα, φαγούρα και οιδήματα , εκτός από κορτιζονούχο αλοιφή, μπορεί να απαιτηθεί και κάποιο αντισταμινικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι πιο γενικευμένες και δεν αφορούν μια μικρή μόνο περιοχή του σώματος. Άτομα που γνωρίζουν ότι έχουν αλλεργική ευαισθησία ή αναφυλακτικές αντιδράσεις, θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα τα απαραίτητα αντισταμινικά.
5. Χάπια για την αντιμετώπιση εμετών και διαρροιών. Οι γαστρεντερίτιδες είναι πολύ πιο συχνές το καλοκαίρι. Αλλοιωμένες τροφές, νερό από πιθανά μολυσμένες δεξαμενές συμβάλλουν σημαντικά στην εκδήλωση αυτών των λοιμώξεων. Οι εμετοί και οι διάρροιες είναι αμυντικοί μηχανισμοί του οργανισμού, που αποσκοπούν στην απομάκρυνση των τοξινών που προκάλεσαν το πρόβλημα. Για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων καλό είναι να υπάρχουν στο φαρμακείο διακοπών χάπια ενεργού άνθρακα , που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις τοξίνες του εντέρου και να εξουδετερώνουν τα συμπτώματα. Υπάρχουν και υπόθετα για τον εμετό και ειδικά χάπια για τη διάρροια.

Πηγή:www.healthview.gr

troxaia atiximata

Add your comment