Μην πίνετε όταν οδηγείτε

Δημοσιεύτηκε 28.04.2011

Το αλκοόλ και η οδήγηση πραγματικά σκοτώνουν. Αυτό συνέβη σε 4 φίλους μου το Νοέμβριο του 2003. Κάναμε μια συγκέντρωση στο σπίτι ενός φίλου. Ήπιαμε, αλλά όλοι είπαν ότι κανένας δεν θα οδηγούσε μετά. Κάποια στιγμή 2 κοπέλες ετοιμάστηκαν να φύγουν αλλά μας καθησύχασαν ότι δεν πρόκειται να οδηγήσουν, κάποιος φίλος θα’ρχόταν να τις πάρει.

Όντως ο φίλος τους ήρθε να τις πάρει, αλλά κανείς δεν ήξερε ότι και αυτός είχε πιει πολύ και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει. Μαζί του είχε φέρει και ένα φίλο του, οπότε ήταν 4 άτομα συνολικά στο αυτοκίνητο. Τα 2 κορίτσια πίσω και τα 2 αγόρια μπροστά.

Έφυγαν και μετά από 40 λεπτά μας τηλεφώνησε η μια κοπέλα και μας είπε ότι έπαθαν ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στην Εθνική 290, λίγο έξω απ’το Σικάγο. Την κοπέλα την είχε πιάσει υστερία. Πήγαμε στο σημείο του δυστυχήματος και αυτό που αντικρίσαμε το βλέπετε και εσείς στις φωτογραφίες και δεν είναι καθόλου ωραίο το θέαμα.

Από τις αναφορές της αστυνομίας προκύπτει ότι έτρεχαν πολύ (120 χλμ) και καθώς έπαιρναν μια στροφή στην εθνική, κανείς δεν πρόσεξε το φορτηγάκι που ήταν στη λωρίδα τους. Ο οδηγός έκανε μια στραβοτιμονιά για να αποφύγει το φορτηγάκι αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Δεν υπήρχε χρόνος για να φρενάρουν και έτσι συγκρούστηκαν με το πίσω μέρος του φορτηγού και από την πλευρά του οδηγού του αυτοκινήτου.

Ο προφυλακτήρας του φορτηγού στην κυριολεξία έκοψε την οροφή του αυτοκινήτου καθώς το αυτοκίνητο μπήκε κάτω από το φορτηγό και ο οδηγός εκτινάχθηκε από το αυτοκίνητο καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ο οδηγός πετάχτηκε 50 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο και πέθανε ακαριαία. Το κορίτσι που καθόταν πίσω απ’τον οδηγό, τραυματίστηκε σοβαρά, έπαθε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την οροφή του αυτοκινήτου η οποία ξηλώθηκε, πέθανε μετά από 4 ημέρες στο νοσοκομείο. Ο συνοδηγός και η κοπέλα που καθόταν από πίσω του τραυματίστηκαν ελαφρά, μόνο μερικές γρατσουνιές και μελανιές.

Μετά από αυτά που είδα στον τόπο του δυστυχήματος, καθώς ήμουν από τους «γρήγορους» οδηγούς, πλέον έβαλα μυαλό. Ποτέ δεν θα πιω και θα οδηγήσω. Ούτε μια γουλιά!

Ελπίζω και εσείς να πήρατε το μήνυμα. Είναι σκληρό να χάνεις τους φίλους σου με τέτοιο τρόπο.

Πηγή: www.Car-Accidents.com

troxaia atiximata

Add your comment