Ταλαιπωρία για τους ογκολογικούς ασθενείς, προκαλεί η αλλαγή χρήσης του μοναδικού ογκολογικού νοσοκομείου του ΙΚΑ.

Το 6ο Θεραπευτήριο αλλάζει χρήση και – με χορηγία του Ιδρύματος Λάτση – μετατρέπεται σε Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας.

Πρόκειται για υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του υπουργού Υγείας για συγχώνευση πρώην μονάδων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ.

Το Θεραπευτήριο εντάσσεται πλέον στο νοσοκομείο ‘Άγιος Σάββας’ και οι καρκινοπαθείς που εξυπηρετούνταν σε αυτό, πρέπει να αναζητήσουν άλλη μονάδα.

Η ανακαίνισή του αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο και τότε θα λειτουργήσει ως Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας ‘Νίκος Κούρκουλος’.

Βιαστικά

Με έγγραφό του, ο διοικητής του νοσοκομείου ‘Άγιος Σάββας’ κ. Πάνος Μινογιάννης σημειώνει ότι η χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, την οποία έχει αποδεχτεί το υπουργείο Υγείας, οδήγησε σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Η επίσπευση των εργασιών οδήγησε σε μία σειρά βεβιασμένων αποφάσεων, όπως η κατάργηση του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ‘Άγιος Σάββας’.

Η υποδομή του θα χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να αντικατασταθούν πεπαλαιωμένο εξοπλισμό ηλικίας 30 ετών.

Τα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής μαστού, της γυναικολογικής, της πλαστικής και της ακτινολογίας θα αφομοιωθούν, επίσης, στο νοσοκομείο ‘Άγιος Σάββας’.

Κόστος

Υπάρχει εύλογη ανησυχία ότι οι ασφαλισμένοι θα υποχρεωθούν να πληρώνουν εισιτήριο 5 ευρώ, το οποίο δεν πλήρωναν στο 6ο θεραπευτήριο για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Το πρόβλημα επισημαίνει και ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Άρης Μουσιώνης, κάνοντας λόγο για ‘ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση χιλιάδων ογκολογικών ασθενών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ’.

 

Πηγή: http://www.iatronet.gr

Share: