Οι νέοι υπουργοί προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο

Οι δυο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», σύμφωνα με πληροφορίες, για τις θέσεις των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών αντίστοιχα. Η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από περίπου 50 μέλη, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή εκτιμάται πως θα συνεχίσουν να γίνονται αλλαγές στα επιτελεία των κομμάτων, καθώς υπήρξαν εμπλοκές στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. Εν τω μεταξύ, στις 4 το απόγευμα, αντί για τις 2 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Από το ΠΑΣΟΚ

Από τους υπουργούς της κυβέρνησης φέρεται πως παραμένουν οι κ. κ. Ε. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης, Γ. Κουτρουμάνης και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μάλλον παραμένει στη θέση του εκτός και εάν γίνουν αλλαγές την τελευταία στιγμή.

Αντιθέτως ο κ. Χ. Καστανίδης δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση. Υπουργός Εσωτερικών κατά πάσα πιθανότητα αναλαμβάνει ο Τάσος Γιαννίτσης με αναπληρώτρια την Φώφη Γεννηματά.

Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μιλ. Παπαϊωάννου παραμένει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από τη Νέα Δημοκρατία

Εναλλακτικά του αντιπροέδρου, ο κ. Αβραμόπουλος ενδέχεται να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αναπληρωτή υπουργό τον κ.Ραγκούση ενώ ως εναλλακτική για τον Στ. Δήμα ακούγεται και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται οτι ο κ. Αβραμόπουλος υπέβαλε την παιραίτησή του από βουλευτής, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου του κόμματος κανένα από τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στην νέα κυβέρνηση να μην ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο ίδιος γνωστοποίησε την παραίτησή του με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο και τη θέση του στο Κοινοβούλιο καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών, Έλενα Κουντουρά.

Στο οικονομικό επιτελείο θα ενταχθεί ο κ. Ι. Μουρμούρας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ στελέχη της ΝΔ θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Αρβανιτόπουλος λέγεται ότι θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Παιδείας, ενδεχομένως σε θέση αναπληρωτή υπουργού

Από τον ΛΑΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Υποδομών φαίνεται να τοποθετείται ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, ενώ υφυπουργοί από το ΛΑΟΣ φέρεται να αναλαμβάνουν στο Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Α. Γεωργιάδης και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Α. Ροντούλης.

Ο ΛΑΟΣ από χθες το βράδυ επιχειρεί να συμμετάσχει με 6 έως 8 στελέχη στη νέα κυβέρνηση.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr

 

 

Share: