Ακόμα μια διεθνή διάκριση απέσπασε ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, του οποίου η ταινία “Άλπεις” κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου στο 68ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίππου, οι οποιοι είχαν απέναντί τους υποψηφιες στην κατηγορία ταινίες, μεγαθηριων της εβδομης τέχνης, όπως ο Πολάνσκι και ο Κρόνεμπεργκ.

Το Βραβείο Σεναρίου είναι ακόμα μια αναγνώριση για το νέο Έλληνα σκηνοθέτη, μετά την υποψηφιότητα του “Κυνόδοντα” για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Τον Χρυσό Λέοντα κέρδισε ο Ρώσος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Σοκούροφ με την ταινία του “Faust”.

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Σάνγκτζουν Κάι για την ταινία “People Mountain, People Sea”, ενώ το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής δόθηκε στον Ιταλό Εμανουέλε Κριαλέζε για την ταινία του, “Terraferma”.

Το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο Μάικλ Φασμπέντερ για την ταινία “Shame” και το βραβείο Γυναικείου Ρόλου η Ντιάνι Γιπ για την ταινία “Μια απλή ζωή”.

Το βραβείο Leoncino δόθηκε στην ταινία “Carnage” του Ρομάν Πολάνσκι και το Queer Χρυσό Λιοντάρι στο ντοκιμαντέρ “Wilde Salome” του Αλ Πατσίνο.

 

Πηγή: http://www.megatv.com

 

Δείτε το Trailer:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q6c_E-7QHNQ&feature=related[/youtube]

 

 

Share: