Για ένα μέλλον … Αλβανικό

Αρθρογράφος: Σαράντος Καργάκος, Φιλόλογος – Συγγραφέας

 

Στον έκτο τόμο των δοκιμίων μου “Προβληματισμοί: ‘Ένας διάλογος με τους νέους”, που κυκλοφορήθηκε το 1989, αναφερόμενος στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, έγραφα τα ακόλουθα:

“0 ελληνικός πληθυσμός διαρκώς λιγοστεύει. θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για δημογραφικό πρόβλημα. στην ουσία πρόκειται για οικολογικό. Στα σπάνια ζωικά είδη, στα είδη που τείνουν να εκλείψουν, κάποτε θα ouμπερ1ληφθεί και ο …Νεοέλληνας! Η Ελλάδα στο μέλλον θα γίνει χώρα του παρελθόντος. Σήμερα οι εξηντάχρονοι είναι περισσότεροι από τους εικοσάχρονους. Σε μερικά χωριά μάλιστα δεν υπάρχουν καν εικοσάχρονοι.

– Η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται χώρα των γερόντων. Το 1992 αυτή η χώρα των γερόντων θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Θα κάνουμε εισαγωγή ή μάλλον θα έχουμε “ε1σβολή αλλοδαπών νέων”.

Σήμερα βρισκόμαστε στο 1992+7. Αυτό που το 1992 φάνταζε σαν υπέρμετρα υπερβολικό και γι’ αυτό βάζαμε θαυμαστικό, σήμερα είναι μια ζώσα πραγματικότητα, μια καθημερινότητα συχνά τραγική, αφού το θέμα των προσφύγων, αν βέβαια όλες αυτές οι ορδές των 700.000 ανθρώπων, που έχουν εισρεύσει στη χώρα μας μπορούν να ονομασθούν πρόσφυγες. Πρόκειται για έναν επείσακτο πληθυσμό, που “ατελών1στος” εισβάλλει στη χώρα μας κατά τρόπο “ακρ1δ1Κό”, όπως δηλαδή τα σμήνη των ακριδών, και σήμερα, πέρα από την κάλυψη κάποιων βασικών κενών της οικονομίας, ελέγχει σε μεγάλο ποσοστό τον “κόσμο της νύχτας”, τη διακίνηση των ναρκωτικών, το δουλεμπόριο, το σωματεμπόριο και την επαιτεία, τομείς που αφήνουν απροσμέτρητα και απροσδιόριστα και φυσικά αφορολόγητα κέρδη. ‘Όπως είπα και στην περσινή εισήγησή μου στο συνέδριο των πολυτέκνων στην Αλεξανδρούπολη, όποιος σήμερα επενδύει τα χρήματά του στο χρηματιστήριο, μπορεί – αν δεν τα χάσει στην καλύτερη περίπτωση να τα διπλασιάσει. ‘Οποίος επενδύει ένα εκατομμύριο στην εισαγωγή και προαγωγή της πορνείας γυναικών μικρής ηλικίας 14-15 ετών, μπορεί να τα εικοσαπλασιάσει. Η πορνεία μάλιστα ειδικά στη Θεσσαλονίκη, η οποία μετεξελίσσεται σε “ναύσταθμο” του ΝΑΤΟ, έχει ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές κερδών. Οι πορνοβοσκοί, εδώδιμοι και αποικιακοί, πρόκειται μελλοντικά να μεταβληθούν σε άρχουσα τάξη και οι κυρίες τους να μετεξελιχθούν σε αυριανές Κυρίες επί των Τιμών.

Μέσα σ’ αυτόν τον πληθυσμιακό συρφετό κυρίαρχος είναι ο ρόλος των Αλβανών. Από το μάθημα της γεωγραφίας ξέραμε ότι μετά τον πόλεμο η Αλβανία είχε πληθυσμό 800.000 ψυχών. ‘Ήταν η μικρότερη σε πληθυσμό και η πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης. Στο διάστημα των 50 χρόνων εξουσίας ενός ιδιότυπου κομμουνιστικού καθεστώτος αληπασαλίδ1ΚΟυ τύπου, η Αλβανία κατασκεύασε μια ατομ1Κη\ βόμβα: τη βόμβα των σπερματοζωαρίων , τα οποία με ειδικού χημικού τύπου ένωση παρήγαγαν μια πρωτοφανή πληθυσμιακή έκρηξη. Σήμερα η Αλβανία έχει πληθυσμό που φθάνει τα 4 εκατομμύρια! Δηλαδή σε διάστημα μισού αιώνα ο πληθυσμός της πενταπλασιάσθηκε. Από τους Αλβανούς αυτούς περίπου οι 500.000 είναι στην Ελλάδα και οι πλείστοι δουλεύουν, ενώ οι λοιποί κλέβουν ή ληστεύουν ‘Έλληνες και αλλοδαπούς, κυρίως συμπατριώτες τους. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι 800.000 Αλβανοί, κακώς διαιτώμενοι και απανθρώπως εργαζόμενοι, σπανίως δε αμειβόμενοι από το χοτζικό καθεστώς, κατόρθωσαν εντός 40-50 ετών να πενταπλασιασθούν αριθμητικώς, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της αύξησής μέσα στον ελληνικό χώρο, που αν μη τι άλλο ένα πιάτο φαγητό, μια τηλεόραση, ένα πανταλόνι τζιν κι ένα ζευγάρι ελαστικών υποδημάτων είναι εξασφαλισμένα. Η στέγη δεν είναι αμέσως αναγκαία βοηθούντων και των κλιματολογικών όρων. Εξάλλου εντός των προσεχών μηνών παραδίδεται και το “Ολυμπιακό Μετρό”, που θα μετεξελιχθεί σε ξενοδοχείο πολυτελείας των Αλβανών. Που φυσικά τεκνοποιούν “κουνελοειδώς”, εφόσον και το παιδί έγινε αγοραζόμενο αγαθό. Οποίος γιατρός θελήσει να υπηρετήσει σε δημόσιο νοσοκομείο παιδιών, πρέπει ως αναγκαίο προσόν να ομιλεί την αλβανική. Τα Αλβανόπουλα ξεπερνούν τα Γυφτόπουλα, οι δε Αλβανοί γονείς είναι ιδιαιτέρως απαιτητικοί, μια και βρίσκονται στη μελλοντική χώρα τους.

Απαιτητικοί είναι και σε άλλες εκδηλώσεις τους. θεωρούν την Ελλάδα σαν ιδιοκτησία τους, την οποία κάποτε έχασαν και τώρα επανέρχονται να την διεκδικήσουν και να την κατακτήσουν , ξεκινώντας από την ύπαιθρο που έχει ρημάξει από νεανικό ελληνικό πληθυσμό. Οι μόνοι που τεκνοποιούν σε κάποια ελληνικά χωριά είναι οι Αλβανοί, και κάποιοι Ρώσοι, Ουκρανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι που κι αυτοί για λόγους ασφαλείας θα μετατραπούν σε Αλβανούς. Σε κάποια σχολεία, ακόμη και της Αττικής κυριαρχούσα γλώσσα, τουλάχιστον στα προαύλια, είναι η αλβανική.

Και δε θα πω κακώς. Αν η Ελλάς ανέστη εκ νεκρών και εντός 90 ετών τετραπλασιάστηκε εδαφικώς, είναι γιατί η Ελληνίδα μάνα, αγρότισσα, εργάτισσα, αστή, μικροαστή, έκανε περισσότερα παιδιά απ’ όλες τις γυναίκες της Βαλκανικής. Είχαμε ρυθμό πληθυσμιακής αυξήσεως υψηλότερο και από αυτόν των πολυγαμικών Τούρκων .

Στη διάρκεια του εξωτερικοί πολέμου (1940-1941), της Κατοχής (1941-1944) και του εσωτερικοί πολέμου χάσαμε ένα εκατομμύριο πληθυσμό. ‘Ένα ακόμη εκατομμύριο έφυγε για το εξωτερικό. Ωστόσο, η Ελλάς άντεξε.

Και μέχρι τη δεκαετία του ’70 δε φαίνονταν τα πληθυσμιακά κενά.

Μετά το 1980 αρχίζει η πληθυσμιακή κατάρρευση, που γίνεται περισσότερο έντονη κατά τα τελευταία έτη, όπου οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους και όπου οι περισσότερες γεννήσεις δεν αφορούν ‘Έλληνες, αλλά ξένους ή Τσιγγάνους ή Μουσουλμάνους της Θράκης, που πολλοί εξ αυτών δε διστάζουν να δηλώνουν Τούρκοι, ενώ απολαμβάνουν των αγαθών και των προνομίων του ‘Έλληνα πολίτη. Και λέω ορθώς, διότι η φύση δεν ανέχεται το κενό. “Φύσει υπάρχει τα των απόντων τοις παρούσι”, έλεγε ο Δημοσθένης. Είναι φυσικός νόμος αυτά που ανήκουν στους απόντες να περιέρχονται στους παρόντες. Και αυτή τη στιγμή απόντες στην Ελλάδα είναι οι ‘Έλληνες. Και παρόντες οι Αλβανοί. Ο αιώνας που έρχεται θα είναι αιώνας του εξαλβανισμό της Ελλάδος. Οι ‘Έλληνες κουράστηκαν να γράφουν ιστορία και αναπαύονται στις όχθες της Λήθης, στο ήρεμο ποτάμι του Άδη από το οποίο οι σκιές των νεκρών πίνουν νερό και λησμονούν τα παρελθόντα και τα παρόντα. Σκιές ανθρώπων οι σύγχρονοι ‘Έλληνες πίνουν το νερό της Λήθης και λησμοvούv να κάνουν παιδιά. Κι όμως εργάζονται πυρετικά για να δημιουργήσουν μέλλον για τα παιδιά των Αλβανών.

Προβλέπω ότι το σύνθημα του μελλοντικού δικτάτορα θα είναι:

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΑΛΒΑΝΩΝ!

 

Πηγή: http://www.aspe.gr

 

Share: