Η ιστορία καθημερινής τρέλας εκτυλίχθηκε την περασμένη Τρίτη το πρωί στη λ. Μαραθώνος, όταν συνεργείο εξουσιοδοτημένο και μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής προσπάθησε να ξηλώσει από οικόπεδο ιδιώτη μια παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

Τότε εμφανίστηκε ένας πολίτης που δήλωσε εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όχι μόνο εμπόδισε το συνεργείο, αλλά επιτέθηκε κατά του διοικητή της Τροχαίας της περιοχής, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Τμήμα.

Ομως επειδή τυγχάνει να είναι δικηγόρος, οπότε δεν τον «αγγίζει» το αυτόφωρο, αφέθηκε ελεύθερος και κατέθεσε μήνυση κατά του εργολάβου της περιφέρειας. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο εργολάβος από την Αστυνομία, να οδηγηθεί στο Τμήμα και να διανυκτερεύσει εκεί, αφού ήταν πλέον αργά το μεσημέρι και τα δικαστήρια είχαν κλείσει.

Οσο για την παράνομη πινακίδα όχι μόνο δεν ξηλώθηκε, αλλά όταν χθες το συνεργείο επέστρεψε πάλι στο σημείο, βρήκε ένα φορτηγάκι να έχει αποκλείσει την είσοδο του οικοπέδου.

Αγνοια νόμου από τις αρχές

Τα όσα διαδραματίστηκαν στη λ. Μαραθώνος περιέγραψαν στην «Ε» η Ελίνα Δάλλα, υπεύθυνη της ιστοσελίδας illegalsigns. gov.gr, αλλά και ο ίδιος ο εργολάβος. Ο Α.Χ. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) κατήγγειλε ότι παρ’ όλο που η διαδικασία που ακολουθείται είναι απολύτως νόμιμη, βρέθηκε στο κρατητήριο διότι οι αρχές δεν γνώριζαν τη νομοθεσία. «Εάν δεν ασχοληθεί η πολιτική ηγεσία και δεν μεριμνήσουν οι αρχές ώστε να παρίστανται εισαγγελέας και αστυνομική δύναμη, δεν θα προχωρήσει η εργολαβία».

Το συγκεκριμένο έργο που έχει αναλάβει ο Α.Χ. αφορά την αποξήλωση 600 διαφημιστικών πινακίδων, που σημαίνει ότι επαρκεί για να καθαρίσει πλήρως η Αττική. «Τριάντα άτομα συνεργείο παλεύουμε μόνοι μας απροστάτευτοι με τους τραμπούκους, τη στιγμή που κάποιοι παίζουν ανενόχλητοι με το κράτος. Πώς γίνεται να είναι κάποιος υπεράνω του νόμου; Αυτός που μου έκανε μήνυση είχε απλώσει το χέρι του πάνω σε αστυνομική αρχή. Είχε σκίσει τα γαλόνια του διοικητή της Τροχαίας και αφέθηκε ελεύθερος».

Τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες περιγράφει ο εργολάβος και σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε χθες το μεσημέρι προς την Περιφέρεια Αττικής αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών. «Παρακαλείσθε όπως μεριμνήσετε για την καθημερινή παρουσία των οικείων αρμοδίων αστυνομικών αρχών και της προϊσταμένης αυτών Εισαγγελικής Αρχής σε έκαστο σημείο εκτέλεσης του έργου και καθ’ όλο το διάστημα αυτής».

 

Πηγή: www.enet.gr

Share: