Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο αμερικανός ηθοποιός Γουέιν Όλγουαϊν (Wayne Allwine), o άνθρωπος που επί 32 χρόνια έδινε ζωή, δανείζοντας τη φωνή του, στον Μίκυ Μάους, το πασίγνωστο ποντικάκι της Disney.

Ο Όλγουαϊν ξεκίνησε να δουλεύει το 1966 στο τμήμα αλληλογραφίας στην Walt Disney και λίγα χρόνια αργότερα, το 1977 έγινε η φωνή του Μίκυ Μάους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Disney, ο Γουέιν Όλγουαϊν, απεβίωσε έπειτα από επιπλοκές που προκάλεσε ο διαβήτης στην υγεία του.

Δίπλα του, τις τελευταίες στιγμές της ζωής του ήταν η σύζυγός του, ηθοποιός και η ίδια, η οποία δάνειζε τη φωνή της για την φίλη του Μίκυ, την Μίνι Μάους.

Η φωνή του Γουέιν Όλγουαϊν, εξακολουθεί να ακούγεται στα θεματικά πάρκα της Disney, ανά τον κόσμο.

Ο 62χρονος ηθοποιός, ήταν ο τρίτος άνθρωπος που δάνειζε τη φωνή του στον Μίκυ Μάους. Ο πρώτος ήταν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ και ο δεύτερος ο Τζίμι Μακ Ντόναλντ.

Ο Όλγουαϊν, αγαπούσε πραγματικά τον Μίκυ. Κάποτε είχε δηλώσει:” Ο Μίκυ είναι ο πραγματικός στάρ. Πρέπει να αγαπήσεις το μικρό πλασματάκι όσο το έχεις, γιατί δεν θα το έχεις για πάντα”.O Όλγουαϊν το 1986 κέρδισε το βραβείο ΕΜΜΥ,   για την τηλεοπτική σειρά “Απίστευτες ιστορίες”(Amazing stories), επίσης είχε δανείσει τη φωνή του στις ταινίες Mickey’s Christmas Carol και στο “Ποιός Παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ”

σύλλογος τροχαίων ατυχημάτων

Πηγή: www.enet.gr/

 

Δείτε το Video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GhxQR-mcl8g&feature=related[/youtube]

Share: