Πνιγμός

Δυστυχώς κάθε χρόνο παιδιά και ενήλικες χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό στις θάλασσες και στις πισίνες και πιο σπάνια σε πηγάδια, φράγματα ή μεγάλες δεξαμενές. ‘Όταν είστε στη θάλασσα ή την πισίνα πρέπει πάντα να είστε κοντά στα παιδιά έστω και εάν υπάρχει ναυαγοσώστης. Μη ξεχνάτε ότι πολλά παιδιά πνίγηκαν μπροστά στα μάτια των γονιών τους. Μερικά δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να χαθεί μια ζωή.
· Τα μικρά παιδιά πρέπει πάντα να φορούν τα σωσίβια τους.
· Μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να μάθουν να κολυμπούν.
· Μην τα αφήνετε να μπαίνουν στο νερό πριν περάσουν δύο ώρες από το γεύμα .
· Μην αφήνετε τα παιδιά σας να πηγαίνουν στα βαθιά. Εξηγείστε τους ότι μπορούν να κολυμπούν εξ’ ίσου καλά όταν το νερό φθάνει μέχρι τη μέση τους ή λίγο πιο πάνω.
· Προσοχή από τα ταχύπλοα σκάφη, ιστιοσανίδες και άλλα θαλάσσια σπορ. Καταγγέλλετε στην αστυνομία όταν αυτά χρησιμοποιούνται σε περιοχές λουομένων.

Άλλα ατυχήματα

Προσοχή όταν ξεκινάτε τα γεωργικά σας μηχανήματα. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας δεν παίζουν κάτω ή πίσω από αυτά. Μην τα βάζετε πάνω όταν τα χρησιμοποιείτε για δουλειά. Εάν έχετε πηγάδι σκεπάστε το με κάλυμμα που δεν μπορούν να το ανοίξουν. Προσέχετε τα παιδιά σας από πτώσεις από ταράτσες, δέντρα και γκρεμούς. Oταν τελειώσετε το ψήσιμο φαγητού στα κάρβουνα σβήστε τα με νερό. Προσέχετε τα παιδιά σας από αδέσποτους σκύλους. Μάθετε τα παιδιά σας όταν βρίσκουν ύποπτα μεταλλικά αντικείμενα να μην τα αγγίζουν γιατί μπορεί να είναι εκρηκτικά βλήματα και να εκραγούν. Σε περίπτωση δαγκώματος από φίδι επισκεφθείτε αμέσως το πιο κοντινό νοσοκομείο.

Στο Λούνα Παρκ

Πτώσεις από κούνιες, τσουλήθρες και άλλα παιγνίδια είναι πολύ συνηθισμένα. ‘Έχετε τα παιδιά σας πάντοτε κάτω από την επιτήρηση σας. Προσοχή επίσης στα παιγνίδια που λειτουργούν με ρεύμα. Εάν δείτε εκτεθειμένα ή φθαρμένα ηλεκτρικά καλώδια απομακρυνθείτε αμέσως και αναφέρατε το στον υπεύθυνο.

Στις οικοδομές.

Στις οικοδομές υπάρχουν συνήθως πεταγμένα σίδερα, ξύλα με καρφιά και άλλα αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Επίσης μπορεί κάποιος να τραυματισθεί από πτώση σε ακάλυπτους λάκκους ή από σκαλωσιές. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν σε οικοδομές. Εάν τραυματισθούν βεβαιωθείτε ότι είναι καλυμμένα με το εμβόλιο του τετάνου.

Πηγή:www.pediatros.com/MAIN/article-111-0-0-0.aspx

troxaia atiximata

Share: