Δημοσιεύτηκε 11.09.10

Αγαπητοί φίλοι του site, Καλό Φθινόπωρο!

Οι διακοπές για τους περισσότερους από εμάς τελείωσαν και η πραγματικότητα επέστρεψε στην καθημερινότητά της. Τα πράγματα δείχνουν δύσκολα και οι καιροί γίνονται όλο και πιο περίεργοι. Η ανασφάλεια έχει φωλιάσει για τα καλά στις σκέψεις και στις καρδιές των περισσότερων ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα με τις τρελές απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

Αλλά πιστεύω πως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω και ν’ απελπιζόμαστε. Αυτό θέλουν άλλωστε. Απελπισμένους ανθρώπους, χωρίς όνειρα και επιθυμίες, χωρίς αξίες και κουλτούρα, νέους με καμμένα μυαλά, από το facebook και τα ναρκωτικά, από οτιδήποτε εν τέλλει που αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να ζει με αξιοπρέπεια και ήθος.

Το τί πραγματικά θα γίνει, κατά ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται καθαρά από τον καθ’ ένα μας. Από τις δικές μας πράξεις και αποφάσεις. Στο χέρι μας είναι να λέμε ΟΧΙ και να μην υποκύπτουμε πάντα στο ναι που μπορεί να είναι πάνω από εμάς, πάνω από τις δυνατότητες και τις αξίες μας.

Αρκετά όμως με τα βαρυσήμαντα…

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει για τους μαθητές και τους δασκάλους, τους καθηγητές. Θέλουμε να ευχηθούμε μια καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, σε όλα τα επίπεδα της μόρφωσης και της κατάρτησης.

Κουράγιο παιδιά και πίστη στον εαυτό σας. Αν πιστεύετε στον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας θα τα καταφέρετε, όσες απεργείες και να κάνουν, όσο εμπόδια κι αν σας βάζουν, όσες παγίδες κι αν σας στήνουν. Στο χέρι σας είναι να τα καταφέρετε και να νικήσετε αυτήν την κοινωνική ανισότητα που υπάρχει τόσο απροκάλυπτα και σε όλα τα επίπεδα.

Κουράγιο και στους γονείς που πρέπει διαρκώς να βάζουν όλο και πιο βαθυά το χέρι στην τσέπη…

Καλή Σχολική Χρονιά λοιπόν σε όλους εσας, μαθητές και διδακτικό προσωπικό.

Βιβή Βάγγαλη

Share: