Έλεγχος του αυτοκινήτου πριν το ταξίδι

Πριν φύγετε για το ταξίδι σας μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα λάστιχα, τους καθρέφτες, τη ρεζέρβα, τους υαλοκαθαριστήρες, τα λάδια, το νερό και τα υγρά φρένων του αυτοκινήτου. Ελέγξτε επίσης αν έχετε το κουτί πρώτων βοηθειών και το βαλιτσάκι με τα απαραίτητα εργαλεία.
Θα ήταν καλό να κάνετε service στο αυτοκίνητό σας πριν κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι.

Δεθείτε!

Ο νόμος μας υποχρεώνει πως τόσο ο οδηγός όσο και οι συνεπιβάτες πρέπει να φοράνε τη ζώνη ασφαλείας. Ο οδηγός λοιπόν πρέπει να είναι σίγουρος ότι όλοι τη φοράνε. Εάν ο οδηγός δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες και ένα παιδί σκοτωθεί σε τροχαίο ατύχημα, τότε ον οδηγός καταδικάζεται για ανθρωποκτονία.
Παιδιά κάτω των 14 ετών δεν πρέπει να κάθονται στη μπροστινή θέση. Τα μικρά παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται στα ειδικά καθίσματα αυτοκινήτων.
Ο νόμος της κίνησης του Νεύτωνα μας λέει ότι κατά τη διάρκεια σύγκρουσης του αυτοκινήτου, ένα βρέφος που ζυγίζει 10 κιλά, γίνεται κατευθείαν μια ανθρώπινη μάζα 300 κιλών, η οποία εκσφενδονίζεται είτε στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου, είτε στο παρμπριζ, είτε έξω απ’το αυτοκίνητο.
Καταλαβαίνετε λοιπόν τη σπουδαιότητα του να φοράμε στα παιδιά μας τη ζώνη ασφαλείας.

Προσπαθήστε να οδηγείτε μόνο τη μέρα

Οι πιθανότητες να σας συμβεί τροχαίο ατύχημα αυξάνονται αν οδηγείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠ’ΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΣΑΣ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΟΜΙΧΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.


Να συμμορφώνεστε με τα όρια ταχύτητας

Οι πινακίδες που αναγράφουν τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας μας λένε ποιο είναι το μάξιμουμ όριο ταχύτητας που δεν πρέπει να ξεπεράσουμε όταν οδηγούμε κάτω από ιδανικές όμως συνθήκες.

Οικογένεια

Όταν πηγαίνετε ένα μεγάλο ταξίδι με τα παιδιά σας πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά τι θα τους δώσετε να φάνε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Π.χ τα αλατισμένα snacks περιέχουν κάποιες ουσίες οι οποίες δημιουργούν στα παιδιά υπερκινητικότητα και φυσικά διψάνε πιο εύκολα. Τα αναψυκτικά δεν σβήνουν τη δίψα των παιδιών. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα. Το καλύτερο που μπορούμε να τους δώσουμε να φάνε είναι φρούτα όπως μήλα και μπανάνες.
Μπορούμε να σταματήσουμε κάπου να φάμε ένα ελαφρύ γεύμα και έτσι θα ξεκουραστεί και ο οδηγός.
Το κάθε παιδί μπορεί να έχει τα παιχνίδια του για να απασχολείται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αποφύγετε όμως οποιουδήποτε είδους παιχνίδια με μπάλες. Επίσης μη φορτώνετε βαλίτσες στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου σε σημείο που μπορεί να μειώνεται η ορατότητα του οδηγού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Share: