Οι διακοπές με παιδιά μπορούν να είναι η ωραιότερη οικογενειακή εμπειρία, αρκεί να είστε σωστά προετοιμασμένοι. Τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα έχει αποδειχθεί ότι συμβαίνουν το καλοκαίρι, γι αυτό και πρέπει να μάθουμε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς.

Στις διακοπές με παιδιά στη θάλασσα οι κανόνες ασφαλείας είναι λίγοι αλλά σωτήριοι και έχουν σχέση με το κολύμπι, ενώ στις διακοπές με παιδιά στο βουνό μεγάλο ρόλο στην ασφάλεια έχει η πρόληψη των κινδύνων που έχουν να κάνουν ευρύτερα με το φυσικό περιβάλλον. Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι γενικώς τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη φροντίδα το καλοκαίρι, αφού για παράδειγμα κινδυνεύουν περισσότερο από τους ενήλικες από αφυδάτωση και έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάθουν θερμοπληξία.

Μεγάλο ρόλο στην υγιεινή έχει το πλύσιμο χεριών, αφού τα παιδιά το καλοκαίρι λερώνονται πολύ περισσότερο, ενώ η αποτελεσματική προστασία των παιδιών από τον ήλιο πρέπει να είναι από τις βασικές προτεραιότητες σας.
Η βαλίτσα και το φαρμακείο στις διακοπές με παιδιά

Μάθετε πώς πρέπει να οργανώσετε τη βαλίτσα, αλλά και το φαρμακείο των διακοπών, προστατεύστε το παιδί από τα δηλητήρια, ακολουθώντας τις βασικές οδηγίες του σχετικού άρθρου και διαβάστε τις πρώτες βοήθειες στους πιο συχνούς παιδικούς τραυματισμούς, όπως ο τραυματισμός στο κεφάλι, οι ρινορραγίες ή το τραύμα πρόσθιων δοντιών.

Κατά τις συχνές μετακινήσεις σας με αυτοκίνητο θυμηθείτε πως τα παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται στο πίσω κάθισμα, φορώντας ζώνη ασφαλείας και μην ξεχνάτε ποτέ πως διακοπές με παιδιά σημαίνει επιτήρηση αλλά όχι υπερπροστασία.

Πηγή:www.healthview.gr

troxaia atiximata

Share: